Pektiiniongelmia yleisesti aiheuttavia raaka-aineita

{image:text}
Takaisin


Raaka-aineiden liiallinen pektiini saattaa hidastaa tai estää viinin kirkastumista. Tätä voi auttaa lisäämällä pektolaasi-entsyymiä, joka hajottaa pektiiniä. Pektolaasi-entsyymiä saisi mielellään käyttää tuplamäärän mm. alla lueteltujen raaka-aineiden kanssa. Listassa ensimmäisinä useimmin pektiinongelmia aiheuttavat raaka-aineet:

1. Pihlajanmarjat, oratuomenmarjat
2. Musta- ja punaviinimarjat
3. Omenat ja päärynät
4. Aprikoosit
5. Luumut
6. Kriikunat
7. Persikat
8. Raparperi
9. Karhunvatukat
10. Karviaismarjat
11. Vadelmat
12. Rusinat
13. Taatelit ja viikunat
14. Mustikat
15. Seljanmarjat
16. Ruusunmarjat
17. Kirsikat
18. Vihannekset ja kasvikset
19. Rypäleet
20. Mansikat