Wildbrew Helveticus Pitch 10g BBE 10.2022
Lahtis: Tillfälligt slut
Produktkod: 2725228A
Pris:
8,60
€
860
17,15 €
1715
30 : 17,15 €
Tillfälligt slut. Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.
BBE 10.2022
WildBrew™ Helveticus Pitch är en användningsklar kultur med mjölksyrabakterier (Lactobacillus helveticus) för bryggning av syrliga ölstilar. Ger en intensiv och skarp citrusaktig smakprofil med tydlig syra. Lämplig för traditionella och moderna syrliga öl. Helveticus Pitch ger mer framhävd syrlighet än Lactobacillus plantarum.
Förutsatt att Helveticus Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.
Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.
Innehåll: 10g.
Dosering: 10 gram per 100 liter.
Lämpligt pH vid inokulering: >3.4.
Jästemperatur: 38 - 45°C (100 - 113°F).
Tillverkare: Lallemand.
WildBrew™ Helveticus Pitch är en användningsklar kultur med mjölksyrabakterier (Lactobacillus helveticus) för bryggning av syrliga ölstilar. Ger en intensiv och skarp citrusaktig smakprofil med tydlig syra. Lämplig för traditionella och moderna syrliga öl. Helveticus Pitch ger mer framhävd syrlighet än Lactobacillus plantarum.
Förutsatt att Helveticus Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.
Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.
Innehåll: 10g.
Dosering: 10 gram per 100 liter.
Lämpligt pH vid inokulering: >3.4.
Jästemperatur: 38 - 45°C (100 - 113°F).
Tillverkare: Lallemand.