Panimosokeri 25 kg
Dekstroosi 25 kg
Panimosokeri on dekstroosia ja se soveltuu:
- Viinin ja oluen valmistukseen
- Nopeaan energiansaantiin urheilussa ja kuntoilussa
- Säilöntään, makeisten valmistukseen, leivontaan ym.
Panimosokeri on puhdasta rypälesokeria eli dekstroosia (=glukoosia). Se liukenee välittömästi käymislämpöiseenkin veteen! Kuumaa vettä ei siis tarvita edes sokerin liuottamiseen.
Nopeampi, puhtaampi ja lähes hajuton käyminen!
Käymisprosessi alkaa heti ja siten myös lyhenee! Käymisprosessissa tavallinen sokeri (sakkaroosi) hajoaa ensin entsyymien avulla glukoosiksi ja fruktoosiksi, minkä jälkeen alkoholia alkaa syntyä, mutta Panimosokeria käytettäessä hiiva tuottaa alkoholia heti, koska rypälesokeri on glukoosia jo valmiiksi.
1,1 kg Panimosokeria vastaa 1 kg tavallista kidesokeria.
- Panimosokerilla voi korvata tavallisen sokerin myös leivonnassa, säilönnässä, makeisten valmistuksessa jne.
- Urheilijoille ja kuntoilijoille Panimosokeri on erinomainen energialähde (1/2 l vettä ja 2 rkl Panimosokeria) suorituksen jälkeiseen palautumiseen! Dekstroosi nostaa verensokeria nopeasti, ja Panimosokeri on siihen edullinen vaihtoehto.
- Miedon viinin (ruokaviinin) valmistuksessa Panimosokeria käytetään yleensä 4-5 kg. Vahvaa viiniä valmistettaessa Panimosokeria tarvitaan käymisvaiheessa tavallisesti 6-7 kg. Tämä sokerimäärä käy normaalisti kokonaan, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämästä sokerin määrästä. Vahvakin viini kannattaa käyttää mahdollisimman kuivaksi, lopullinen makeus saadaan aikaan jälkimakeutuksella ennen viinin pullotusta.
Panimosokerin tuotetiedot
100% dekstroosi
RAVINTOSISÄLTÖ keskimäärin/100g:
Hiilihydraatteja min. 90% (vesipit. 10%)
Rasvaa 0%
Proteiinia 0%
Kuituja 0%
Tuhkaa max. 0,05%
Energiaa n. 1540 kj / n. 360 kcal
Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.