Olut tyyppi: Ale, tumma
Makuprofiili: maltainen, mausteinen, kahvi, paahteinen, suklaa
Alkoholi: 5,9
Väri (EBC): 83
Katkero (BU): 45
Määrä: 8,5 L
Vaikeusaste: edistynyt
AINEET
1,3 kg Mr Beer Bewitched Amber Ale
250 g Golden Naked Oats
100 g Roasted Barley
1 tl kanelia
1 tl vaniljaesanssia
11,5 g Safale S-04 hiiva
72 g carbonation drops
VALMISTUS
1. SEKOITA
-Laita Roasted Barley ja Golden Naked Oats pussiin ja murskaa maltaat käyttäen esim. kaulinta
-Lämmitä kattilassa (5 L kattila) 2 L vettä noin 60-70 asteiseksi ja lisää murskatut maltaat joukkoon. Suosittelemme käyttämään siiviläpussia. Anna hautua noin 30 min.
-Poista maltaat vedestä ja valuta maltaista kaikki neste kunnolla takaisin kattilaan
-Kiehuta nestettä vielä uudelleen noin 5 min ajan
-Poista kattila liedeltä. Lisää kaneli ja viilennä neste nopeasti laittamalla se esim. jääveteen noin 15 minuutiksi.
-Kaada neste siivilän läpi käymisastiaan
-Lisää Mr Beer Bewitched Amber Ale käymisastiaan ja hämmennä kunnes liuennut.
-Lisää kylmää vettä, kunnes saavutat 5 L määrän
-Tarkista lämpötila ja lisää kylmää tai kuumaa vettä kunnes saavutat 8,5 L määrän ja neste on 18-20 asteista.
-Ripottele pinnalle Safale S-04 hiiva ja pistä kansi kiinni.
2. PANE
-Laita käymisastia varjoisaa paikkaan, pois suorasta auringonvalosta. Optimaalinen käymislämpötila on 18-22 astetta.
-Käyminen kestää noin 7 – 10 astetta
-Kolmantena päivänä lisää vaniljaesanssi käymisastiaan ja anna käydä vielä 4 päivää
-Noin 7 päivän käymisen jälkeen tarkista ominaispaino.
-Tarkista ominaispaino uudelleen noin kahden päivän päästä (ja niin edelleen)
-Olut on valmista, kun ominaispaino on pysynyt samana parina mittauskertana.
3. PULLOTA
-Täytä puhdistetut PET pullot ja jätä noin 3 cm tyhjää tilaa
-Lisää kaksi carbonation drops jokaiseen pulloon ja pistä korkit huolellisesti kiinni.
-Säilytä pulloja pystyssä, poissa suorasta auringonvalosta.
4. NAUTI
-Noin kahden viikon jälkeen, tarkista onko hiilihappoa kehittynyt tarpeeksi puristamalla pulloa
-Pullot, joita säilytetään huoneenlämmössä paranevat maultaan ajan kuluessa
-Kun juoma on valmista viilennä juoma pystyasennossa
-Kaada valmis juoma lasiin varovaisesti. Varo pohjassa olevan sakkaa.
-Alkoholipitoisuus on noin 5,9 %
p.s. Tässä reseptissä jätetään käyttämättä Mr Beer Bewitched Amber Ale pakkauksessa tullut hiiva