CBC-1 jälkikäymishiiva 11g
CBC-1 Cask And Bottle Conditioning Yeast, Lallemand
Hiiva jälkikäymiseen. Valmistaja Danstar/Lallemand.
Hiiva on valikoitu erityisesti sen hyvien jälkikäymisominaisuuksien takia. Korkea alkoholin- ja paineensieto tekee tästä ihanteellisen jälkikäymishiivan. Vaikuttaa hyvin vähäisessä määrin oluen makuun. Sedimentoituu hyvin pullon pohjalle. CBC-1 voidaan myös käyttää pääkäymseen samppanjatyylisissä oluissa, hedelmäoluissa ja siiderissä.
Käyttö: Pääkäymisessä voidaan hiiva sirotella vierteen pinnalle. Sekoita 30 minuutin jälkeen.
Jälkikäymiseen valmistaja suosittelee hiivan nesteytystä 1 dl:ssa 25-30°C vettä. Sirottele hiiva veden pinnalle. Anna seistä sekoittamatta 15 minuuttia. Sekoita ja anna lämpötilan tasaantua (mahdollisimman lähelle vierteen lämpötilaa) 5 minuutin ajan. Kaada juuri ennen pullotusta vierteen sekaan ja sekoita.
Annostus: 0,5-1g/l (pääkäyminen), 0,1g/l (jälkikäyminen).
Suositeltu käymislämpötila: 20-30°C.
Ainesosat: Oluthiiva, Emulgointiaine (E491), 11 g.
Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.