Lalvin QA23 vitvinsjäst 5g
Lahtis: I lager
Produktkod: 2109016
Pris:
3,90
€
390
Denna vinjäst ekommenderas framför allt till vita viner. Utvald i Porugal av Trás-os-Montes och Alto Douro-universitetet (UTAD) i samarbete med Vinho Verde-regionens vinodlingskommission.
Lalvin QA23 har låga krav på näring och syre, och klarar att jäsa ut druvjuice torrt vid så låga temperaturer som 15 °C. Denna stam är bra på att syntetisera tiol vilket ger dragning åt krusbär/passionsfrukt i sauvignon blanc. Rekommenderas också för chardonnay, sémillon och gewürztraminer.
Alkoholtolerans: 16%
Jästemperatur: 14-28°C
Lalvin QA23 har låga krav på näring och syre, och klarar att jäsa ut druvjuice torrt vid så låga temperaturer som 15 °C. Denna stam är bra på att syntetisera tiol vilket ger dragning åt krusbär/passionsfrukt i sauvignon blanc. Rekommenderas också för chardonnay, sémillon och gewürztraminer.
Alkoholtolerans: 16%
Jästemperatur: 14-28°C
DOSERING: 1 x 5g påse för 4,5 - 23L
1. Återfuktas i 50 ml RENT vatten vid 35-37°C.
2. Rör om försiktigt och vänta i 20 minuter.
3. Häll jästblandningen i vinmusten. Temperaturskillnaden mellan jästblandning och vinmust får ej överskrida 10°C.
4. Totala tiden för återfuktningsprocessen får ej överskrida 45 minuter.
5. Se till att alla redskap och kärl är sterila och rena.
6. Återfukta endast i rent vatten. Ej i vinmust.
1. Återfuktas i 50 ml RENT vatten vid 35-37°C.
2. Rör om försiktigt och vänta i 20 minuter.
3. Häll jästblandningen i vinmusten. Temperaturskillnaden mellan jästblandning och vinmust får ej överskrida 10°C.
4. Totala tiden för återfuktningsprocessen får ej överskrida 45 minuter.
5. Se till att alla redskap och kärl är sterila och rena.
6. Återfukta endast i rent vatten. Ej i vinmust.