Lalvin EC-1118 Shampanjahiiva 5g
EC-1118 soveltuu kaikille viinityypeille, myös kuohuviinille ja siiderille. Myös uudelleenkäynnistykseen. Tämä "Kaikkien Hiivojen Äiti" on erinomainen työjuhta! Käyttää 10-30ºC lämpötilassa kaikki sokerit pois, makuun vaikuttamatta! Näinollen raaka-aineiden omat aromit pääsevät loistamaan. SIIDERINTEKIJÖIDEN SUOSIKKIHIIVA!
Annostus
Varsinainen käyminen: Valkoviini, punaviini ja rosé 2,5g-4g/10 litraa
Jälkikäyminen pullossa: 5g/10 litraa
Keskeytyneen käymisen uudelleen käynnistys (restart): 4g/10 litraa
-Suuri alkoholinsieto, jopa 18%
-Nopea käyntiinlähtö
-Nopea käyminen laajalla pH-alueella
-Laaja käymislämpötila 10-30ºC (optimaalinen 15-25ºC)
Nesteytettävä ennen käyttöä:
Sekoita hiiva viisinkertaiseen määrään painoonsa nähden 40ºC-asteista puhdasta vettä. Anna seisoa ainakin 20 minuuttia, ja sekoita sitten varovasti rikkoaksesi mahdolliset kokkareet ja kaada hiivaseos käymisastiaan.
Huom!
- Hiivan nesteytysaika ei saa koskaan ylittää 45 minuuttia
- Vältä aiheuttamasta kylmäshokkia hiivalle. Lämpötilaero viinimehun ja nesteytetyn hiivan välillä ei saa ylittää 10º C.
- On välttämätöntä nesteyttää hiiva puhtaassa astiassa.
- Käytä puhdasta vettä nesteytykseen, viinimehulla nesteytys ei ole suotavaa
Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.