Lalvin EC-1118 Champagnejäst 5g
Lahtis: I lager
Produktkod: 2109000
Pris:
3,90
€
390
Denna jäst är en noga utvald champagnejäst. Speciellt för sin aggressiva karaktär gentemot andra jäststammar (sk. killer yeast).
Rekommenderas för mousserande vin, torra vita viner, muster med höga sockerhalter och cider. Startar avstannade jäsningar.
Alkoholtolerans: 18 %
Jäsningstemperatur: 15-30°C.
Rekommenderas för mousserande vin, torra vita viner, muster med höga sockerhalter och cider. Startar avstannade jäsningar.
Alkoholtolerans: 18 %
Jäsningstemperatur: 15-30°C.
DOSERING: 1 x 5g påse för 4,5 - 23L
1. Återfuktas i 50 ml RENT vatten vid 35-37°C.
2. Rör om försiktigt och vänta i 20 minuter.
3. Häll jästblandningen i vinmusten. Temperaturskillnaden mellan jästblandning och vinmust får ej överskrida 10°C.
4. Totala tiden för återfuktningsprocessen får ej överskrida 45 minuter.
5. Se till att alla redskap och kärl är sterila och rena.
6. Återfukta endast i rent vatten. Ej i vinmust.
1. Återfuktas i 50 ml RENT vatten vid 35-37°C.
2. Rör om försiktigt och vänta i 20 minuter.
3. Häll jästblandningen i vinmusten. Temperaturskillnaden mellan jästblandning och vinmust får ej överskrida 10°C.
4. Totala tiden för återfuktningsprocessen får ej överskrida 45 minuter.
5. Se till att alla redskap och kärl är sterila och rena.
6. Återfukta endast i rent vatten. Ej i vinmust.